Nou micropobles del Segrià impulsen el primer servei compartit de comerç en línia per afavorir la venda de proximitat

Data publicació: 26/03/2025
Comparteix:

‘Al Poble hi ha de tot’ uneix productors i comerços d’Alcanó, Almatret, Aspa, Llardecans, Montoliu de Lleida, Sarroca de Lleida, Sunyer, Torre-serona i Torrebesses. Els productes es podran comprar des de les tauletes instal·lades a les botigues de cada poble, o bé, a través del web. El producte adquirit es lliurarà sempre a la botiga des de la qual s’ha fet la comanda. La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Lleida i s’emmarca en l’àrea d’actuacions per afrontar el repte demogràfic.

L’Agrupació de micropobles del Segrià impulsa el projecte Al Poble hi ha de tot per la comercialització de productes locals amb l’objectiu de reforçar el comerç dels municipis participants i la producció de proximitat de qualitat. Alcanó, Almatret, Aspa, Llardecans, Montoliu de Lleida, Sarroca de Lleida, Sunyer, Torre-serona i Torrebesses posen en marxa la primera xarxa comercial compartida entre municipis a través d’un aparador virtual que donarà visibilitat als productes i comerços.

Cada botiga tindrà un espai propi a la plataforma i comptarà amb una tauleta a l’establiment des de la qual els clients podran adquirir els productes de proximitat. La compra es podrà fer des de la botiga, o bé, a través del web i aplicació Al poble hi ha de tot. Les comandes es lliuraran a la mateixa botiga des de la qual s’ha fet la compra i la distribució anirà a càrrec dels productors. Una quinzena de productors i dotze botigues s’han sumat a aquesta primera fase del projecte i a la plataforma es poden adquirir carns, formatges, fruits secs, oli o cervesa, entre altres.   

Tots els municipis participants tenen menys de 500 habitants i amb aquest projecte es augmentar l’oferta de productes que les botigues poden oferir als clients habituals. A la vegada, la plataforma permetrà atreure l’atenció de nous compradors que busquen producte de proximitat de gran qualitat.

Edu Murgó, alcalde de Montoliu de Lleida i portaveu de l’Agrupació de micropobles del Segrià, ha remarcat que “amb aquesta iniciativa estem recolzant a productors i productes del territori i al comerç dels nostres pobles, a la vegada que oferim un servei essencial al veïnat”. “Amb aquest projecte en xarxa defensem el paper de les botigues, obrim una nova finestra per donar a conèixer el territori, i generem noves oportunitats”, ha afegit.

El projecte és possible gràcies al suport i finançament de la Diputació de Lleida, prové de la línia 3 del finançament de projectes i actuacions que permeten afrontar el repte demogràfic a la demarcació de Lleida. S’hi ha invertit en total 177.650€. Al poble hi ha de tot es planteja com un projecte de futur al qual s’aniran sumant nous serveis en diferents fases. A banda del comerç, la previsió és que serveixi com a plataforma per la promoció dels serveis i persones emprenedores que realitzen la seva activitat a aquests micropobles del Segrià.

Agustí Jiménez, alcalde de Torre-serona, vicepresident i responsable de l’Àrea de Cooperació de la Diputació de Lleida ha destacat que “projectes com aquest donen sentit a la feina que fa la Diputació de Lleida per fer front al repte demogràfic. Són una aposta clara pel talent, la iniciativa i el futur dels nostres pobles. I ens referma en la idea que el repte demogràfic no es combat només amb discursos, sinó amb accions concretes.”

A l’acte de presentació celebrat a Sarroca hi han assistit també els alcaldes i alcaldesses dels municipis participants al projecte; així com el diputat Fermí Masot i el director de l’àrea de Cooperació de la Diputació de Lleida, Víctor Peguera. Núria Gil, delegada del Govern a Lleida també ha participat a la presentació.

FOTO: Rafa Ariño

Al poble hi ha de tot
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza cookies per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les cookies s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.